Засмічення інженерних мереж

Спеціалісти виділяють три види засмічення труб - побутове, біологічне, будівельне.

Під біологічним засміченням мається на увазі замулення труб, а також наростання жиру. Волосся, котре ми змиваємо у ванній або ж збираємо та викидаємо до туалету не покращує роботу каналізації, а збирає навколо себе інше сміття і як наслідок може стати причиною аварії. Маєте намір викинути зіпсовані продукти? Без проблем, але для цього є смітник (він стерпить все).

Деякі робітники, коли здійснюють ремонт аби зекономити час можуть викидати залишки будівельних матеріалів, цемент, гіпс або ж ще щось до каналізації, що своєю чергою створює додаткове навантаження на каналізаційну мережу та з часом переростає у "велике будівництво" (ремонт, чистку або ж заміну труб багатоквартирного будинку).

А це ж знову таки влітає у копієчку

Ну і про третій вид – побутовий, ми вже розповідали майже з самого початку.

Людина по своїй природі винахідник і в погоні за винахідництвом чогось нового починає використовувати предмети не за призначенням.

Як наслідок, у каналізаційних колекторах з часом з'являються речі, котрі взагалі там не повинні бути - ганчірки, памперси, пластикові пакети, вологі серветки і т.д.

Якщо підсумувати вищеописане одним реченням, то слід сказати, користуйтесь туалетом за призначенням та якщо ж вам потрібна буде допомога – ми будемо поруч.